Συντήρηση συστήματος συναγερμού

Η Συντήρηση συστήματος συναγερμού είναι ελάχιστη και συγκεκριμένη.

Το σύστημα συναγερμού διαθέτει 2 επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. μία ειναι στόν πίνακα τού συναγερμού και μία στήν σειρήνα. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος το σύστημα συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.

Ο χρόνος λειτουργείας ομως εξαρτάται απο την κατάσταση που είναι οι μπαταρίες και απο πόσα περιφεριακά λειτουργούν στο σύστημα. περισσότερα ραντάρ, περιμετρικοί ανιχνευτές, GSM  και γενικά συσκευές που γιά να λειτουργήσουν απαιτούν ρεύμα μειώνουν το χρόνο λειτουργείας σε περίπτωση διακοπής.

Οι επαναφορτιζομενες μπαταριες   εχουν διάρκεια καλης λειτουργιας τα τρία χρόνια περίπου.Σε ολα τα συστήματα πού τοποθετούμε υπάρχει ειδοποίηση που εμφανίζεται στο πληκτρολόγιο του συναγερμού γιά το ποιά μπαταρία χρειάζεται αντικατάσταση.

Ποτέ δέν χρησιμοποιούμε χαμηλής ποιότητας μπαταρίες που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στη κεντρική  πλακέτα του συστήματος  η στήν σειρήνα.

Σε περίπτωση ασύρματου συστήματος  μπαταρίες χρησιμοποιούν οι ασύρματες παγίδες  και τα ραντάρ.και σε αυτήν την περίπτωση ενδειξη χαμηλής μπαταρίας εμφανίζεται στό πληκτρολόγιο του συστήματος.(π.χ.  χαμηλή μπαταρία παγίδας κουζίνας).

Ακούμε σε διακοπές ρεύματος κάποια συστήματα συναγερμού να ενεργοποιείται η εξωτερική σειρήνα και αυτό ειναι ιδιαίτερα ενοχλητικό.Αυτό συμβαίνει γιατί η μπαταρία στήν σειρήνα είναι φορτισμένη ενώ η μπαταρία του πίνακα ειναι άδεια.

Ετσι η συντήρηση (καί προληπτικά σε κάποιες περιπτώσεις) κρίνεται απαραίτητη.Πέραν τής αντικατάστασης τών μπαταριών και μετρήσεων του συστήματος ελεγχος γίνεται στήν μονάδα GSM στίς παγίδες (εαν εχει χαλαρώσει κάποια ) όπως επίσης καί μια γενική δοκιμή του συναγερμού.